Muziekvereniging Odo

Muziekvereniging Odo is een bloeiende vereniging uit Odoorn waar al bijna 60 jaar met veel plezier muziek gemaakt wordt.

Gedurende het jaar worden er diverse concerten gegeven en andere clubactiviteiten georganiseerd. Een aantal vaste optredens zijn de Kerstviering op Kerstavond in de manege in Exloo en het Koffieconcert in de Boshof, Odoorn. Verder werkt de muziekcommissie elk jaar hard aan een gevarieerd concertprogramma.

Voor de jeugd van Odo is ook veel aandacht. Er worden elk jaar studiedagen en leuke activiteiten georganiseerd, vaak samen met andere jeugdorkesten uit de regio.

De vereniging bestaat uit vijf orkesten:

De Harmonie

Hier spelen we onder leiding van dirigent Wout Eshuis heel diverse stijlen muziek: pop, rock, musical maar ook concertstukken en klassieke werken.  Heb je les gehad maar nog niet veel routine, of juist wel al jaren gespeeld? De harmonie is een orkest waar voor elk niveau een plek is.

Promodo

Dit opleidingsorkest is voor leerlingen die al wat meer lessen hebben gehad. Onder leiding van dirigent Ingrid van der Klei spelen ze stukken die op meerdere momenten in het jaar opgevoerd worden in concerten.

Odoki’s

Hier starten de leerlingen die voor een instrument hebben gekozen na de AMV-lessen. Hier leren ze samen te spelen met andere muzikanten en met de dirigent.

De Oringer Kapel

Een dweilorkest van leden uit de vereniging. Een feest is geen feest als de Oringer Kapel niet is geweest!

De Pietenbende

Elk jaar vormen de leden van Odo een bende Muziekpieten die de intocht van Sinterklaas begeleiden en op diverse locaties voor een vrolijke, muzikale Pietenbende zorgen.

Muziekschool Odo

Odo heeft een eigen muziekschool waar leerlingen van elke leeftijd les kunnen krijgen. Voor de jongsten, vanaf 7 jaar, is er de Algemene Muziek Vorming (AMV) waar ze muzieknoten leren spelen met blokfluit en kleine percussie-instrumenten. Hierna kan de leerling bij Odo les krijgen in klarinet, saxofoon, dwarsfluit, hoorn en trompet. Zodra een leerling een instrument heeft gekozen en een aantal lessen heeft gehad mag hij of zij al meespelen in het leerlingenorkest de Odoki’s.

Voor de volwassen (aankomend) muzikant is het mogelijk direct te starten met lessen op een instrument of de bestaande muziekkennis weer op te halen en mee te spelen met onze harmonie.

Interesse? Vragen?

Kijk op www.muziekverenigingodo.nl of stuur een mail naar info@muziekverenigingodo.nl