Rondom Relaties

Rondom Relaties geef(t) zin aan het leven

Alina de Roo begon haar carrière ooit als personeelsfunctionaris en vanuit die functie ontstond op een bepaald moment haar bedrijf ‘Rondom Personeel’. Alina kwam gaandeweg tot de conclusie dat als er op de werkvloer conflicten ontstaan dit eigenlijk altijd met relaties onderling te maken heeft en ze besloot haar kennis en ervaring daarom ook op andere gebieden te willen gaan toepassen om mensen te helpen. ‘Rondom Personeel’ veranderde ze om die reden dan ook in ‘Rondom Relaties’.

Geestelijke verzorging

“Conflicten in relaties of levensvragen waarop je het antwoord zelf niet kunt vinden kunnen ervoor zorgen dat je niet lekker in je vel komt te zitten en je even niet meer weet hoe je verder moet.” legt Alina uit. “Met andere woorden, je bent de zin van het leven even kwijt. Ik bied met Rondom Relaties dan een stukje geestelijke verzorging aan en help je hiermee verder zodat je weer vol zin en vertrouwen verder kunt stappen in het leven.” Veel mensen leggen bij geestelijke verzorging nog de link met het geloof. Vroeger ging men immers vaak met de dominee of pastoor van de kerk in gesprek over moeilijke en lastige levensvragen. Het werk dat Alina als geestelijke verzorger doet is hiermee te vergelijken, Alina luistert naar je verhaal, stelt vragen en praat samen met jou over jouw kijk op het leven. Dit maakt dat het je daarna gemakkelijker lukt om overzicht te krijgen zodat je weet hoe je verder kunt gaan en weer zin krijgt in het leven. De consulten vinden plaats in de praktijk van Alina in Klijndijk of bij je thuis.

Voor wie?

Maar wanneer en met welke vragen kun je terecht bij Rondom Relaties? Zingeving is voor iedereen enorm belangrijk in het leven, als je geen plezier en vreugde meer beleeft dan wordt het leven voor je gevoel al snel zinloos en saai. Voel je je bijvoorbeeld erg eenzaam, wanhopig, schuldig of moedeloos om welke reden dan ook? Geestelijke verzorging kan dan een uitkomst voor je zijn. Maar ook wanneer het gaat om strubbelingen in je relatie of je relatie met familie, collega’s of vrienden en als het je alleen niet lukt om het verlies van een dierbare te verwerken. Alina helpt ook mensen met burn out klachten en andere psychische problemen. Daarnaast wordt er in de palliatieve zorg ook vaak gebruik gemaakt van de diensten van een geestelijk verzorger. Wanneer je ongeneeslijk ziek blijkt te zijn word je immers geconfronteerd met je eigen eindigheid en kunnen levensvragen als ‘waarom ik?’ of ‘en hoe moet het nu met mijn kinderen?’ zorgen voor veel onrust en verdriet.

Subsidie en vergoedingen

Alina heeft voor haar geestelijke verzorgers werk een passende universitaire opleiding gevolgd. Verder is zij met Rondom Relaties aangesloten bij verschillende beroepsorganisaties. Wanneer je aanvullend verzekerd bent kunnen de consulten voor een vergoeding door je ziektekostenverzekering in aanmerking komen. Daarnaast is het in bepaalde gevallen ook mogelijk om voor een subsidie in aanmerking te komen die de consulten van Alina bij je thuis voor je vergoedt. Voorwaarden voor deze subsidie zijn dat je thuis en niet in een instelling woont, ouder bent dan 50 jaar of ongeneeslijk ziek bent. Wil je meer weten over geestelijke verzorging door Alina? Kijk dan op www.rondomrelaties.nl of www.gvthuis.nl of neem telefonisch of per mail contact met haar op.

Rondom Relaties
Hoofdweg 37
7871 TC Klijndijk
06-51068687
info@rondomrelaties.nl